Remedial Teaching Praktijk Ruggesteuntje

Ervaring


Begonnen als groepsleerkracht binnen het basisonderwijs heb ik in 2001 mijn diploma Remedial Teacher gehaald. In 2013 ben ik mijn eigen praktijk: Ruggesteuntje gestart. In de loop der jaren heb ik mij gespecialiseerd in Technisch lezen, Begrijpend Lezen en Spelling ( dyslexie). Sinds 2015 ben ik gecertificeerd Behandelaar Ernstige RekenWiskunde-problemen en Dyscalculie.

Daarnaast begeleidde ik leerling men met een Leerling Gebonden Budget (ook wel rugzakje genoemd). Dit zijn leerlingen met o.a. TOS, DCD, PDD-NOS, AD(H)D en NLD. Hierdoor kan ik tijdens de r.t.-sessie rekening houden met de specifieke aanpak voor deze leerlingen. Ik volg regelmatig cursussen en workshops en lees vakliteratuur om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. Zo heb ik onder andere een cursus gevolgd in het omgaan met autisme in de klas, het versterken van excecutieve functies en voor rekenen op een speelse manier: "Met Sprongen Vooruit". In januari 2014 heb ik de post-hbo opleiding tot rekencoördinator afgerond. Dat jaar heb ik mij ook verdiept in de MartiX-methode en Beelddenken.

Tot 2013 was ik werkzaam in het basisonderwijs. Daarna werkte ik part-time op het ROC van Amsterdam en nu op het ROC Midden Nederland. Ik werk met leerlingen met ernstige rekenproblemen en dyscalculie in aanloop naar hun 2ER of 3ER examen.

Ik ben Geregistreerd Remedial Teacher bij de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers (LBRT). 

Ruggesteuntje werkt samen met Studiebegeleiding Wageningen. Het is dus ook mogelijk om in Wageningen remedial teaching te volgen op het adres van Studiebegeleiding Wageningen ( clubhuis Wageningse Hockeyclub Bornesteeg 10).

 

 

Webdesign: DareConcepts